Devise default olarak e-posta ile kayıt ve giriş ile kullanılmaktadır. Fakat kurmak istediğiniz siztemde tc, telefon, öğrenci numarası gibi uniq alanlar ile de giriş yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için devise modelinizi oluşturduktan sonra isteğinize göre  tc – telefon – öğrenci numarası alanlarını ekleyelim.

Gerekli alanları ekleyip migrate işlemini tamamladıktan sonra application_controller.rb dosyasında devise sanitizer için permit edilecek alanları belirtmemiz gerek.

Şimdi user modelimizde giriş yaparken e-mail yerine login adında bir alanın olacağını belirtelim. Ayrıca validasyonları da ayarlayıp veritabanı sorgumuzu da değiştirelim.

Son olarak app/view/session/new.html.erb ve app/view/registrations/new.html.erb dosyalarımıza da alanları ilave edelim ve aşağıdaki şekilde güncelleyelim.